Καλώς ήλθατε στον ιστοχώρο του συλλόγου πολυτέκνων της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου και περιχώρων.

Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


 Με κάθε εκκλησιαστική και Πολιτιστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και αυτή την χρονιά η μνήμη των Αγίων Τερεντίου , Νεολλίνας και των επτά παίδων αυτών προστάτων της πολύτεκνης οικογένειας. Ο Σύλλογος Πολυτέκνων της Ι.Π Μεσολογγίου κ Περιχώρων διοργάνωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις ως εξής:
Την παραμονή της εορτής ημέρα των εσοδίων της Θεοτόκου τελέστηκε πανηγυρικώς εσπερινός στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής της Ι. Πόλεως μας.
Την επομένη Κυριακή 22 Νοεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική θ. Λειτουργία στον ίδιο Ναό χοροστατούντως και ιεροργούντως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Κοσμά .Τον θείο λόγω εκήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π Άνθιμος Παπαλεξόπουλος Ιεροκύρυκα της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου ο οποίος αναφέρθηκε εις το πρόγραμμα που δημιουργεί το άγχος του πολιτισμού. 
Το απόγευμα τη αυτής ημέρας έκλισε ο εορτασμός με την ωραία εκδήλωση την οποία φιλοξένησε ο ως άνω Ι. Ναός με τις απαιτούμενες φροντίδες του εκκλ. Συμβουλίου. 

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σύντομη αναφορά στα δρώμενα περί του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδος μας από τον Αιδ. Πρόεδρο του Συλλόγου π. Ανδρέα Καππέ ακολούθησε η ομιλία από τον παν. Αρχιμ. π Άνθιμο Παπαλεξόπουλο με θέμα ‘η οικογένεια,.
Πραγματικά μια θαυμάσια ομιλία εμπεριστατωμένη επάνω στο θεμέλιο της Εκκλησίας και της Ελληνικής παραδόσεως μας. Ο Ιεροψαλτικός Σύλλογος ‘Αρχιδιάκονος Άνθιμος, για άλλη μια φορά ‘έκλεψε’ τις εντυπώσεις όλων. Ο χοράρχης κ Ιωάννης Δακαλάκης απέμεινε εις τον Σύλλογο Πολυτέκνων τιμητική πλακέτα για την πολυετή προσφορά του και παρουσία του εις την Ι. Πόλη μας και στην γύρω περιοχή. 
 Τέλος ο Σύλλογος Πολυτέκνων παρέδωσε τιμιτικόν δίπλωμα εις τον ομιλητή. Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ. Νίκη Στεργιάνη εκπαιδευτικός , ευχαρίστησε όλους και όλες οι οποίοι ετοίμασαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή , ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ Κοσμά ,τους αιδ. Ιερείς ,τον Αξιότιμο κ . Λιμενάρχη , τον εκπρόσωπο του 2/39 Συντάγματος , τους εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους των διαφόρων φορέων της Ι. Πόλεως.